Betrokken bij een ongeval?

Uw rechten en verplichtingen bij een ongeval.

Als u betrokken bent bij een ongeval, verplicht de wet u om steeds samen met de andere betrokkene(n) de nodige vaststellingen te doen, en indien er gewonden zijn, ook de politie te verwittigen.

Als niet meteen duidelijk is welke partij nu eigenlijk de fout beging, verplaats uw voertuig dan niet en wacht op de verwittigde politiediensten!

Het is aangeraden om een Europees aanrijdingsformulier in te vullen dat normaal aanwezig zou moeten zijn in uw voertuig.  U kan hiervoor ook de Crashform app gebruiken. Download hem voor android of ios.

Indien u ernstig twijfelt over de omstandigheden van het ongeval, laat u dan in geen geval beïnvloeden door de andere partij. Wacht tot de politiediensten ter plaatse zijn en samen met u de nodige objectieve vaststellingen kunnen verrichten.

Een ingevuld formulier kan namelijk steeds  tegen u gebruikt worden, door een rechter of door de verzekeraars, met alle financiële gevolgen van dien…

Na het ongeval kan het nuttig zijn uw verzekeraar in te lichten en een advocaat te raadplegen.

U bent slachtoffer?

Indien u als slachtoffer nog niet volledig bent vergoed via uw verzekering, of de verzekeringsmaatschappijen komen niet tot een akkoord, is het nuttig een advocaat te raadplegen die alle geleden schade gratis voor u kan invorderen.

Mogelijks krijgt u als slachtoffer een oproeping voor de Politierechtbank ingeval de partij die een fout beging zich ook strafrechtelijk moet verantwoorden.

Het is dan belangrijk om u burgerlijke partij te stellen, zeker ingeval u nog niet werd vergoed of wanneer u ook andere dan enkel materiële schade hebt geleden.

Voor de begroting van de totale geleden schade is het noodzakelijk om een advocaat te raadplegen die alle schadeposten samen met u kan overlopen en een maximale vergoeding kan bekomen, zeker als u weet dat deze advocaat u helemaal niets moet kosten.

U kan hieronder de oproeping voor de Politierechtbank die u heeft ontvangen uploaden of uw gegevens achterlaten en wij nemen binnen de 24u contact met u op.

Indien u dringend gratis advies nodig heeft van één van onze gespecialiseerde advocaten, kunt u ook rechtstreeks contact opnemen via ons centraal telefoonnummer 050.67.32.06.

Als beklaagde voor de rechtbank verschijnen?

Het is mogelijk dat u als beklaagde voor de Rechtbank zult moeten verschijnen.

Dat is afhankelijk van de ernst van het ongeval, of er gewonden zijn, en of u als beklaagde ook andere overtredingen beging.

U zal in dat geval een dagvaarding ontvangen.

Aangezien u een ernstige straf riskeert, is het belangrijk dat u uw belangen laat verdedigen door een gespecialiseerde advocaat.

U kan hieronder de dagvaarding die u ontvangen heeft uploaden of uw gegevens achterlaten en wij nemen binnen de 24h contact met u op.

Wenst u reeds een eerste advies te bekomen omtrent de te verwachten geldboete klik dan hier.

Indien u dringend gratis advies nodig heeft van een van onze gespecialiseerde advocaten, kunt u ook rechtstreeks contact opnemen met ons op het nummer 050.67.32.06.

U wenst meer informatie?

Hebt u een proces-verbaal, dagvaarding of oproeping ontvangen, voeg deze hieronder toe en vertel ons waarmee wij u kunnen helpen.

Naam(Vereist)
Als je hier jouw dagvaarding toevoegt, kunnen wij jouw te verwachten straffen correcter berekenen.
Max. bestandsgrootte: 128 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.