Dronkenschap

Als u wordt tegengehouden door de politie en u legt een positieve alcoholtest af, bestaat de kans dat de politie u onderwerpt aan enkele testen om te zien of u zich ook in staat van dronkenschap bevindt.

Als dit volgens de politie het geval is, zal u zich sowieso moeten verantwoorden voor de Politierechtbank.

U riskeert dan een verhoging van de straffen zoals een langer rijverbod. Ook de gevolgen voor uw verzekering kunnen groot zijn: mogelijks dient u dan zelf de veroorzaakte materiële schade aan uw eigen of aan een ander voertuig (terug) te betalen aan de verzekeraar.

Afhankelijk van de Politierechter waarvoor u moet verschijnen en uw strafblad, kan het voertuig waarmee u de overtreding beging zelfs verbeurd verklaard worden.

Indien u in het verleden reeds werd veroordeeld voor alcohol in het verkeer, kunt u ook ongeschikt worden verklaard om te rijden gedurende minstens 6 maanden of definitief.

De bijstand van een gespecialiseerde advocaat die samen met u een goede strafrechtelijke verdediging kan neerzetten is noodzakelijk en gratis!

U kan hieronder de dagvaarding die u ontvangen heeft uploaden of uw gegevens achterlaten en wij nemen binnen de 24h contact met u op.

Indien u dringend gratis advies nodig heeft van een van onze gespecialiseerde advocaten, kunt u ook rechtstreeks contact opnemen op het nummer 050.67.32.06.

Upload hier uw dagvaarding?

Mocht u een proces-verbaal of een dagvaarding  hebben ontvangen laad deze hieronder op.

Naam(Vereist)
Als je hier jouw dagvaarding toevoegt, kunnen wij jouw te verwachten straffen correcter berekenen.
Max. bestandsgrootte: 128 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis advies inwinnen?

Wenst u alvast een eerste gratis advies te bekomen omtrent uw mogelijke geldboete?